Mladoboleslavskou Škodu Auto opustil desetimiliontý vůz

Mladoboleslavská automobilka dnes slavila. Od roku 1905, kdy z linky sjel první automobil, opustilo bránu firmy deset miliónů vozů. Tím jubilejním se stala stříbrná dvoulitrová Octavia Combi v provedení Elegance s dieselovým motorem. Ta bude k dispozici Českým centrům spadajícím pod ministerstvo vnitra.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Desetimiliontý vůz

Desetimiliontý vůz | Zdroj: ČTK

"Vůz nejdříve představíme v Praze na naší centrále, potom se rozjede po Českých centrech, těch je po světě dvacet. Teď nové centrum vzniká v Tokiu, ale tak daleko ho nedostaneme, ale pojedeme po všech evropských metropolích, také ho představíme v Moskvě," řekl ředitel Českých center Jan Bondy.

Trasa začne v září v Bruselu. Pak se vydá na cestu západní a východní Evropou po místech, kde se Škoda prodává a kde fungují Česká centra. Cesta bude spojená vždy s nějakou významnou kulturní akcí, aby byl vůz vidět.

Letos hodlá Škoda Auto prolomit hranici půl miliónu vyrobených a prodaných vozů. Martin Jahn, člen představenstva firmy zodpovědný za oblast personalistiky potvrdil, že v souvislosti s tím bude Škoda Auto mírně navyšovat počet svých zaměstnanců.

"Dneska se pohybuje na hranici 26 tisíc, a počet mírně poroste. Nicméně pro nás je klíčové zvyšovat produktivitu u nás. Také je potřeba říci, že půl miliónu ročně, který chceme vyrábět, bude pocházet zejména z našich aktivit v Rusku, Číně a v Indii. Tedy ten počet zaměstnanců v Čechách mírně poroste, ale již ne v nějakých tisícových nebo desetitisícových počtech," dodal Jahn.

Pavel Petr, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme