Mlynář se kvůli odvolání Valeskiho obrátil na antimonopolní úřad

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže by měl prověřit výměnu jednatelů Eurotelu a následné personální propojení s vedením Telecomu. Požádal ho o to ministr informatiky Vladimír Mlynář, který chce zjistit, jestli tyto změny neodporují podmínkám, za kterých loni úřad schválil spojení obou firem. Jedním z odvolaných jednatelů Eurotelu je i generální ředitel Terrence Valeski.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Mlynář

Vladimír Mlynář | Foto: Ministerstvo informatiky

Podle ministra k sesazení Valeskiho nebyl žádný věcný důvod a od tohoto rozhodnutí se distancuje. Jmenování nových jednatelů Eurotelu z členů managementu Telecomu je podle ministra omezením nezávislosti mobilního operátora a může to mít negativní vliv na připravovanou privatizaci a rozvoj nových služeb.

"Podle mého názoru neexistují skutečně věcné důvody k odvolání jednoho z nejlepších manažerů v oblasti telekomunikací, a tento krok je v přímém rozporu se strategií, na které byla schválena akvizice 49 procent Eurotelu v loňském roce. V této věci nejde o spor o způsob privatizace Českého Telecomu, ale o způsob správy státního majetku," řekl ministr Mlynář ve vysílání Radiožurnálu.

Představenstvo Telecomu včera rozhodlo, že Valeskiho a šéfa právního divize Eurotelu Luboše Bórika nahradí šéf účetnictví Telecomu Martin Bek a výkonný ředitel pro transformaci Telecomu Michal Heřman.

Podle odborníků může odchod Valeskiho zhoršit pozici mobilního operátora na trhu i snížit hodnotu skupiny před prodejem Telecomu.

Marika Táborská, Renáta Prátová, Vít Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme