MMF žádá po Maďarsku, aby zachovalo nezávislost centrální banky

Maďarská vláda by měla projevit dobrou vůli v důležitých oblastech hospodářské politiky. Do Budapešti to vzkazuje to Mezinárodní měnový fond jako podmínku pro začátek jednání o dalším úvěru, který by měl přispět k obnově důvěry vůči Maďarsku. Zatím však po zprávě o varování fondu forint padá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Viktor Orbán

Viktor Orbán | Foto: European Commission Audiovisual service

Delegace Mezinárodního měnového fondu a Evropské unie se vrátí do Budapešti jen tehdy, pokud vláda projeví ochotu podrobit se kontrole těchto organizací.

Maďarské agentury, které citují představitele MMF v Maďarsku Christopha Rosenberga, zároveň připomínají, že průzkumná delegace odjela před nedávnem ze země na protest proti dvěma chystaným zákonům v parlamentu.

Jeden z nich o národní bance se chystá schválit Národní shromáždění v pátek navzdory tomu, že o stáhnutí návrhu požádal premiéra Viktora Orbána předseda Evropské komise Barroso. Vláda odmítá cizí kontrolu a hovoří výlučně o pohotovostním úvěru v krajním případě.

Gregor Martin Papucsek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme