Audit plánu na spojení PPF a Monety Money Bank je hotový. Firmy se dohadují na ceně

Hloubková kontrola návrhu plánu skupiny PPF spojit Monetu Money Bank s jejími bankovními firmami, tedy s Air Bank, česko‑slovenskou částí splátkové firmy Home Credit a se start-upem Benxy, je hotová. Moneta a PPF teď pracují na dohodě o ceně, za kterou se sloučení uskuteční. Tento návrh v následujících týdnech předloží akcionářům Monety na mimořádné valné hromadě. V České televizi to řekl ředitel Monety Tomáš Spurný.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

PPF

PPF | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Podstata plánu spočívá v tom, že by Moneta fúzovala se společnostmi PPF a za to by této finanční skupině zaplatila svými akciemi, čímž by se celkově PPF dostala k 57 procentům nově vzniklé společnosti. PPF má nyní podíl v Monetě zhruba 28 procent. Podíl získala i díky nabídce odkupu akcií za 80 korun za jednu.

Téměř třetinový podíl. PPF dostala zelenou k odkupu akcií za 11,3 miliardy korun v Moneta Money Bank

Číst článek

Případná akvizice by se mohla podle Spurného uskutečnit v létě, v prvních letech by měly fungovat souběžně obě značky. Uvažuje se o mixu obou značek, případně i o úplně novém názvu.

Skupina PPF investuje do mnoha odvětví, a to od finančních služeb, telekomunikací, nemovitostí, strojírenství až po biotechnologie. PPF ke konci prvního pololetí vlastnila aktiva za 44 miliard eur (zhruba 1,15 bilionu korun) a zaměstnávala celosvětově 98 000 lidí.

Moneta Money Bank funguje pod současným názvem od roku 2016. Jméno banky se tehdy změnilo z dřívějšího GE Money Bank v souvislosti s jejím vstupem na burzu v květnu téhož roku. Moneta je jednou z největších firem obchodovaných na pražské burze.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme