Moody's kvůli brexitu zhoršila odhady růstu britské ekonomiky

Ratingová agentura Moody's Investors Service dnes snížila odhady růstu britské ekonomiky pro letošní i příští rok poté, co se Britové vyslovili pro odchod své země z Evropské unie, tedy pro takzvaný brexit. Agentura rovněž zhoršila hospodářský výhled eurozóny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Londýnská city

Londýnská city | Foto: flickr.com, CC BY-SA 2.0, kloniwotski

Moody's podle dnešní zprávy předpokládá, že britská ekonomika v letošním roce stoupne pouze o 1,5 procenta namísto dříve předpokládaného růstu o 1,8 procenta. Odhad růstu pro příští rok agentura snížila ještě výrazněji, a to na 1,2 procenta z 2,1 procenta.

Dlouhodobější hospodářský výhled Británie bude podle agentury Moody's záviset na podobě budoucích obchodních dohod s EU i dalšími zeměmi.

Británie je druhou největší ekonomikou v Evropské unii po Německu. Moody's nicméně předpokládá, že dopady brexitu na hospodářský růst v EU budou omezené.

Agentura nyní očekává, že ekonomika eurozóny v letošním roce stoupne o 1,5 procenta. V předchozí prognóze přitom počítala s růstem o 1,7 procenta. Odhad hospodářského růstu v eurozóně pro příští rok Moody's zhoršila na 1,3 procenta z 1,6 procenta.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme