Mošnovská zóna se lepšího železničního spojení nedočká

Ministr dopravy Vít Bárta zastavil čtyři železniční stavby v Moravskoslezském kraji. Je mezi nimi i rozšíření trati mezi mošnovskou průmyslovou zónou a Studénkou. Řada podniků, která se v zóně usadila, přitom na kvalitnější železniční spojení čeká.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nákladní vlak

Nákladní vlak | Foto: Milan Kopecký | Zdroj: Český rozhlas

Zboží nyní do průmyslové zóny v Mošnově putuje hlavně po cestách, a silnice tak přetěžuje kamionová doprava. Rozšíření železniční tratě mělo tyto potíže vyřešit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zrušené železniční stavby v Moravskoslezském kraji. Příspěvek redaktorky Andrey Čánové

Plánovala se už dokonce i výstavba obřího železničního překladiště uvnitř zóny.

Když nebude trať, nad vším visí otazníky, říká starosta Mošnova Roman Máca. „Je to škoda, že se to zastavuje, protože to by byl poměrně velký zásah do té průmyslové zóny.“

Ministr dopravy rozhodl, že dvě železniční stavby v kraji zastaví a se dvěma se vůbec nezačne.

Ministerstvo dopravy stoplo v Moravskoslezském kraji také stavbu tří silnic první třídy. Obce doufaly, že nové obchvaty odvedou auta z center, a zlepší se tak ovzduší, které patří k nejhorším v zemi. Rozhodnutí ministerstva proto kritizují a v pondělí se chystají za ministrem Bártou do Prahy.

Andrea Brtníková, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme