Murdoch zatím nezíská britskou televizi Sky, nákup prověří britský antimonopolní úřad.

Plán podnikatele Ruperta Murdocha převzít britskou televizi Sky prověří britský antimonopolní úřad. Státní správa má podle tamní ministryně kultury Karen Bradleyové zkoumat, jestli by mediální společnost Century Fox neměla v britských médiích až příliš velký vliv. Politička chce taky zjistit, jestli Murdochova americká televize Fox News dodržuje standarty novinářské práce.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

rupert murdoch, 21st century fox

rupert murdoch, 21st century fox | Zdroj: Reuters

Společnost Fox má v televizi Sky menšinový podíl už teď. Nákup zbytku akcií Murdochovi obchodní partneři domluvili na konci minulého roku.

Murdochova 21st Century Fox ovládne celé Sky. Dá za něj téměř 12 miliard liber

Číst článek

Rozhodnutí, zda plán úplného převzetí nechá hloubkově prověřit, ministryně několikrát odložila, aby vyslechla další argumenty. Před parlamentem dnes prohlásila, že po pečlivém zvážení všech relevantních aspektů dospěla k závěru, že by převzetí mohlo působit proti konkrétním veřejným zájmům, napsal zpravodajský server BBC.

Společnost Fox v televizi Sky už dlouho vlastní 39 procent akcií a na jejím úplném převzetí se dohodla loni v prosinci. Fox byla součástí Murdochovy skupiny News Corporation, která o koupi celé tehdejší BSkyB usilovala už před šesti lety. Od tohoto záměru ale ustoupila kvůli skandálu kolem odposlechů, jež praktikoval bulvární týdeník News of the World z Murdochovy skupiny.

Britská mediální společnost British Sky Broadcasting Group (BSkyB) v roce 2014 převzala za 5,3 miliardy liber placené televize Sky v Německu a v Itálii. Stala se tak největší skupinou placených televizí v Evropě a po těchto akvizicích svůj název zkrátila na Sky.

Ondřej Elbel Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme