Může nebo nemůže Tesco nakládat se svým majetkem?

Případ exekuce v řetězci supermarketů Tesco se začíná zamotávat. Podle informací v některých médiích není pravda, že Tesco nesmí nakládat se svým majetkem. Obvodní soud pro Prahu 1 na firmu včera vyhlásil exekuci kvůli pohledávce ve výši 235 miliónů korun. Ten samý soud však exekuci odložil kvůli protižalobám ze strany Tesca.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tesco

Tesco | Foto: Tesco

Prezident soudcovské Unie a tiskový mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 1 Jaromír Jirsa Radiožurnálu řekl, že Tesco bude v nakládání se svým majetkem přecijen omezeno: "Pokud by například společnost Tesco měla v úmyslu převést nějakou svoji nemovitost na někoho jiného, tak to by zřejmě nemohla. V tom lze spatřovat částečné omezení."

Pavel Kočiš mediální zástupce firmy MIC, ketrá se na Tescu domáhá miliónových poheldávek, je přesvědčen, že jeho včerejší prohlášení o zablokování majetku Tesca je správné. "Podáme okamžitě žádost na Ústav státu a práva a na právní komisi komory k výkladu tohoto paragrafu exekučního řádu, který jasně říká, že povinný má zakázáno nakládání s majetkem a to i nemovitým."

Podle Kočiše firma MIC požaduje od Tesca celkem přes 350 miliónů. Dluh navíc každým dnem narůstá o 100 tisíc korun.

Markéta Kaclová, David Vandrovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme