Antimonopolní úřad napodruhé zamítl námitky Kapsche. Smlouvu na mýtné ale ještě uzavřít nelze

Antimonopolní úřad znovu rozhodl o tendru na mýtný systém. V novém prvoinstančním rozhodnutí zamítl námitky neúspěšné firmy Kapsch Telematic Services a zčásti řízení zastavil.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mýtná brána společnosti Kapsch

Mýtná brána společnosti Kapsch | Foto: František Vlček / MAFRA | Zdroj: Profimedia

V platnosti zatím zůstává předběžné opatření, kterým úřad ministerstvu dopravy zakazuje uzavřít smlouvu s vybraným dodavatelem, tedy s konsorciem firem CzechToll ze skupiny PPF Petra Kellnera a slovenské SkyToll.

„Úřad zamítl návrhy společnosti Kapsch, neboť v postupu zadavatele neshledal porušení zákona o zadávání veřejných zakázek, případně správní řízení zastavil, neboť v návrhu nebyla tvrzena újma, kterou měl zadavatel svým jednáním navrhovateli způsobit,“ řekl Martin Švanda.

Poprvé ÚOHS o námitkách firmy Kapsch rozhodoval v květnu. Tehdy zrušil výběr vítěze tendru na vybudování a provoz systému na výběr elektronického mýta od roku 2020.

Předseda úřadu Petr Rafaj ale v srpnu prvoinstanční rozhodnutí zrušil, protože podle něj úřad dostatečně nezohlednil některé významné okolnosti případu.

Konsorcium, které ministerstvo vybralo, má za 10,75 miliardy korun deset let s použitím satelitní technologie vybírat a spravovat mýtné na dálnicích a silnicích první třídy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme