Na Berounsku se budou vyrábět součástky pro auta

Nový investor dá na Berounsku práci 250 lidem. Americká společnost ACS Industries se rozhodla vybudovat v Loděnici závod na výrobu automobilových doplňků. Během tří let do něj chce investovat více než 370 milionů korun. Jak říká mluvčí Czechinvestu Jana Víšková, projekt je významný také proto, že společnost bude v České republice kromě sériové produkce zajišťovat i vlastní výrobní vývoj a výzkum, což přinese uplatnění nejen dělníkům, ale i pro vývojovým odborníkům a ekonomům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

průmyslová zóna

průmyslová zóna

Zkušební provoz by měl být v nové továrně zahájen na podzim letošního roku.

ACS Industries bude v Loděnicích vyrábět automobilové komponenty pro těsnění do výfuků a komponenty do airbagů. Převážná většina výrobků více než 95 procent bude určena na vývoz a to výlučně do evropských zemí, kam zatím dodávala společnost tyto položky ze svých severoamerických závodů. Mezi zákazníky českého závodu budou patřit největší evropské automobilky a jejich subdodavatelé. Spoelčnost také plánuje postupně zahájit dodávky do Škody auto v Mladé Boleslavi.

Markéta Kaclová, Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme