Na brněnském výstavišti začínají cestovní veletrhy

V Brně dnes začínají mezinárodní veletrhy cestovního ruchu Go a Regiontour. Kvůli krizi se letos akce účastní o pětinu méně vystavovatelů a počet zastoupených zemí je nižší o třetinu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veletrhy a výstavy v Brně

Veletrhy a výstavy v Brně

Pro veletrh regionálních turistických nabídek Regiontour se Veletrhy Brno snažily posílit zájem ucelenější škálou služeb pro vystavovatele. Větším problémem byl cestovní veletrh Go.

"Přiznám se, že jsem měl z letošního ročníku opravdu velké obavy. Protože cestovní kanceláře hlásí nepříjemné informace o stavu svých financí. Ale finální situace je dobrá - obsazení veletrhu Go, co do počtu a nového doprovodného programu, který má oslovit a bavit návštěvníky," uvedl ředitel obou veletrhů Miloň Mlčák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rostislav Vondruška v Ranním interview Radiožurnálu.

Současně dodal, že sice narostl počet účastníků, ale cestovní kanceláře šetří. "A některé snížily obsazenou výstavní plochu," dodal.

Méně turistů

Nejen kvůli krizi zavítalo loni do Česka také méně zahraničních turistů, řekl v Ranním interview Radiožurnálu ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška.

"Za první tři čtvrtletí loňského roku přijelo do České republiky čtyři miliony sedm set tisíc zahraničních návštěvníků. Takže čísla z předminulého roku, kdy za celý rok přijelo šest milionů sedm set tisíc, pravděpodobně nedosáhneme. Ale tím se řadíme ke všem evropským krajinám, pokles se dá očekávat mezi pěti až osmi procenty," upřesnil Vondruška.

Na veletrh míří také hejtmani. Podepíší tam smlouvu na letošní čerpání dotací z Evropské unie. Do Česká má jít 30 miliard korun.

Brány výstaviště zůstanou pro návštěvníky otevřené do neděle 17.ledna.

Ivan Holas, Katarína Brezovská, Alice Kottová, Petr Král Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme