Na burzy se i přes současné výprodeje chystá řada nových firem

Akciové trhy padají, firem, které se na nich pokoušejí vydělat, přesto neubývá. Jen od pondělí do pátku má na americké burzy vstoupit jedenáct nových společností, které nově nabídnou investorům své akcie. Pokud k tomu skutečně dojde, půjde co se nových vstupů na burzu týče o nejrušnější týden od listopadu roku 2007.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Burza. Ilustrační foto

Burza. Ilustrační foto | Foto: Free Digital Photos

Podle analytika společnosti Cyrrus Ondřeje Moravanského jde o delší dobu připravovanou věc, která nemá souvislost s nepřesvědčivým pátečním summitem v Bruselu. Moravanský ani nevidí příčinnou souvislost s tím, že aktuálně na burze probíhají výprodeje.

„Firmy se snaží IPO (nový vstup na burzu) co nejlépe načasovat. V době největší krize byla IPO aktivita nízká. Teď pokud pomineme poklesy v období srpna, se situace stabilizovala,“ uvedl Moravanský.

Přehrát

00:00 / 00:00

O vstupu nových firem na akciové trhy mluvil na Rádiu Česko analytik společnosti Cyrrus Ondřej Moravanskýho

Z firem, které tento týden vstoupí na burzu, poutá největší pozornost výrobce her pro sociální sítě Zynga. Moravanský by byl v tomto případě opatrný.

„Zynga má sice rostoucí hospodaření, doporučoval bych ale raději vyčkat, jak se bude fenomén her pro sociální sítě vyvíjet. Nepovažuji to za úplně ustálený segment,“ řekl Moravanský.

Český trh je na primární emise obecně hodně chudý. Analytik společnosti Cyrrus tu momentálně nevidí firmu, o které by se vědělo, že chystá vstup na burzu.

„Není úplně vyloučeno IPO ČSOB, mluví se také o softwarové firmě AVG. Bývají to ale věci, které se veřejně neříkají dlouho dopředu,“ upozornil Ondřej Moravanský.

Igor Maňour, Roman Chlupatý, Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme