Na český trh se chystá vstoupit další virtuální operátor Centropol

Na tuzemský trh se chystá vstoupit virtuální operátor Centropol, a to v síti jedné ze tří nejsilnějších společností Vodafonu. Vedení firmy tvrdí, že se stane prvním plnohodnotným virtuálním operátorem v Česku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Telefonování (ilustrační foto)

Telefonování (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

„Každá zpráva potřebuje nějaký superlativ, nějaké nej. Předpokládám, že Centropol pro to má nějaké reálné základy. Nicméně si myslím, že pro koncového zákazníka je to informace docela nedůležitá,“ říká o novém virtuálním operátorovi šéfredaktor serveru MobilMania.cz Filip Kůžel.

Podle něj záleží, zda nový virtuální operátor dokáže oslovit dostatečný počet zákazníků, kteří by ho ‚uživili‘.

„Vzhledem k tomu, že Centropol má nějakých 350 tisíc domácností a firem ve své zákaznické bázi, tak si myslím, že šance tu jsou dobré,“ míní Kůžel.

Přehrát

00:00 / 00:00

O novém virtuálním operátorovi mluvil v Ozvěnách dne šéfredaktor serveru MobilMania.cz Filip Kůžel

Virtuální operátor nabízí jednodušší služby za nižší ceny. Se zlevněnými tarify přišli nedávno i tři největší operátoři. Jedním z faktorů byl právě příchod virtuálních operátorů na trh.

„Dalším faktorem byl tlak Českého telekomunikačního úřadu, kdy se chystá aukce volných telekomunikačních frekvencí,“ dodává Kůžel.

Centropol chce nabídku spustit 9. září. V Česku je zhruba desítka virtuálních operátorů. Dohromady mají několik set tisíc klientů.

Veronika Sedláčková, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme