Na český trh vstupuje další virtuální mobilní operátor

Trh mobilního telefonování zažívá rychlé změny. Po cenových pohybech v minulých dnech dnes oznámila další firma, že začala poskytovat služby jako virtuální mobilní operátor. Air Telecom počkal na zveřejnění cenových nabídek svých konkurentů, a proto mohl mírně snížit ceny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mobilní telefon. Ilustrační foto

Mobilní telefon. Ilustrační foto | Foto: Fotobanka stock.xchng

Telekomunikační firma Air Telecom na podzim koupila síť U:fon. Firma se dohodla s jedním ze stávajících operátorů na využití jeho sítě GSM. Bude tedy na základě partnerské smlouvy nabízet vlastní služby v některé ze současných mobilních sítí. Jméno operátora ale firma nezveřejnila s odkazem na obchodní podmínky.

Nový virtuální operátor bude nabízet neomezené volání do všech sítí, připojení k internetu a SMS zprávy.

Ten, kdo s Air Telecomem uzavře závazek na dva roky, získá neomezené volání za 640 korun, jinak vyjde na 749 korun. Zákazníci si mohou k závazku přidat i balíček neomezených SMS zpráv za 40 korun měsíčně.

Konkurenční Telefónica nabízí neomezené volání a SMS do všech sítí a připojení k internetu za paušální poplatek 749 korun měsíčně při úvazku na dva roky, jinak o 150 korun dražší. Vodafone má neomezené volání a SMS za 691 korun měsíčně, a to při závazku na dva roky. Bez úvazku bude stát 901 korun. T-Mobile nabízí bezlimitní tarif za 749 korun.

Virtuálních operátorů, tedy těch, kdo nabízí mobilní služby bez provozování vlastní sítě, je v Česku více. Už funguje Bleskmobil spadající pod vydavatelství Ringier. Dále společnost GTS, která ale volání nenabídne domácnostem, jen firmám. Uvažuje o tom obchodní řetězec Tesco i síť družstevních prodejen Coop.

Virtuálním operátorem se chce stát i vydavatelství Mafra, kabelový operátor UPC, Česká pošta nebo distributor energií Centropol.

Jitka Hanžlová, kko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme