Na dostavbu R6 nemá stát peníze, zatím se připravují jen obchvaty měst

Dostavba celé rychlostní silnice R6 z Karlových Varů do Prahy se zatím neuskuteční. Ministerstvo dopravy i Evropská unie ji ale zařadily mezi nejdůležitější priority. V současnosti se připravují pouze obchvaty některých měst.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

R6 silnice Karlovarský kraj

R6 silnice Karlovarský kraj | Zdroj: ČTK

Podle poslance za ODS Jana Bureše je důležité, že se na R6 už příslušné resorty nedívaly jako na nedůležitou spojnici.

„Myslím si, že je úspěch, že se podařilo dostat R6 do nejvyšších priorit u ministerstva dopravy i u ředitelství silnic a dálnic, a že jsou každoročně uvolňovány prostředky na přípravu. Všechno směřuje k tomu, že budou prostředky pouze tehdy, pokud budou evropské fondy. Cílíme na nové plánovací období, které Evropská unie chystá, a tam je R6 zařazena mezi nejvyšší priority,“ řekl Radiožurnálu.

Dostavba by měla podle odhadů stát 29 miliard korun. Zatím jsou hotové úseky z Prahy do Nového Strašecí a z Karlových Varů do Chebu.

Andrea Strohmaierová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme