Na Havlíčkobrodsku přibudou příští rok pracovní místa

Na Havlíčkobrodsku příští rok přibudou desítky pracovních míst. Nabídnou je největší zaměstnavatelé v okrese.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pečení obdélníkových oplatků, ze kterých se pak vykrájejí hostie

Pečení obdélníkových oplatků, ze kterých se pak vykrájejí hostie | Foto: www.unita.caritas.cz

„Vypadá to nadějně. Je to zatím ve stavu, kdy firmy očekávají nějaké kontrakty. Když udělám odhad z toho, o čem víme, tak by to mělo být řádově tak do sta míst, která by tady měla příští rok vzniknout,“ říká šéf úřadu práce Martin Kouřil.

Další místa by měla vzniknout v nové výrobní hale na svahové sekačky nedaleko Pohledu. Když zakázky vyjdou, zaměstnání tam dostane padesát lidí.

„Jestliže budeme mít dostatečný počet zákazníků, můžeme vyrábět větší počet strojů, a tím pádem můžeme nabírat další zaměstnance. Jsou to spojité nádoby. Je to jednoznačně strojírenský obor,“ předpovídá ředitel firmy Lubomír Dvořák.

Do města také míří zahraniční investor, který plánuje postavit výrobní závod v areálu bývalých kasáren. Práci by tam mohlo podle informací radnice najít 50 lidí.

Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme