Na Kroměřížsku se otevírá další úsek dálnice D1

Řidiči se dostanou z Prahy až do Kroměříže po dálnici. Ředitelství silnic a dálnic dnes slavnostně otevřelo přes šest a půl kilometru dlouhý úsek Mořice - Kojetín.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dálnice

dálnice | Foto: ceskedalnice.cz

Nově dokončená část vede od Vrchoslavic na Prostějovsku ke Kojetínu v okrese Přerov a napojuje se na úsek do Kroměříže, který byl otevřen před rokem. Trasa umožní lepší napojení Zlínského a části Olomouckého kraje na českou dálniční síť.

Úsek stál více než dvě miliardy korun a stavěl se necelé dva roky. Část peněz přišla z evropských zdrojů. Podle šéfa ředitelství silnic a dálnic Alfréda Brunclíka je na nově otevřeném úseku celkem 14 mostů.

"Jsou tady kvůli tomu aby se nám dálnice lidově řečeno nezprohýbala a ty mosty jsou zakládány na pilotách. Je jich celkem čtrnáct, z toho jedenáct na hlavní trase. Nejsou to dlouhé mosty, celková délka je kolem šesti set metrů," řekl Brunclík.

Nejstarší české dálnice teď měří 261 kilometrů. Motoristé se budou moci po nově otevřeném úseku poprvé projet ve čtvrtek dopoledne.

Igor Maňour, Tomáš Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme