Na letišti v Ruzyni vyroste do dvou let nový terminál

Pražské ruzyňské letiště získá novou tvář - do dvou let tam totiž vyroste nový terminál. Nejenom, že se díky němu odbaví více lidí, a to až o čtyři miliony, ale urychlí se i přeprava osob v rámci Evropské unie. České správě letišť na výstavbu terminálu půjčí Evropská investiční banka 9 miliard korun. Ručit za úvěr bude konsorcium tří bank ABN AMRO Bank, Bank Austria/Creditanstalt a HSBC.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letiště

letiště | Foto: Jan Rosenauer

Jak říká Jan Spurný z ABN AMRO, je to pro ně významný kontrakt který nebývá na českém trhu každodenností. "Devět miliard je na české poměry poměrně velká částka." Podle něj nabídly České správě letišť výhodnou cenu za jejich služby.

"Druhým kritériem strašně důležitým bych řekl, byla síla toho závazku, protože ta skupina bank vlastně garantuje, že něco bude dělat, že sežene tu garanci a těch devět miliard, no a třetím kritériem, i když to nikde není napsáno, je, jakou mají zkušenost s těmi lidmi, kteří na tom pracují, protože konec konců bankovnictví je prostě lidský byznys. Ty banky musí mít nějaký minimální rating, aby byly akceptovatelné, v tomto případě to je rating A minus."

Marika Táborská, Eva Hanzlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme