Na ostravském letišti se staví opravna Boeingů

Na mezinárodním letišti v Ostravě- Mošnově dnes začala výstavba závodu na opravu velkokapacitních letadel typu Boeing 747 Jumbo-Jet. Investice dosáhnou asi 620-ti miliónů korun. Smlouvu o výstavbě Opravárenského centra Mošnov koncem září v Ostravě podepsali investor - společnost Europan Central Aviation, a generální dodavatel stavby - firma ŽS Brno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boeing 747 Jumbo Jet

Boeing 747 Jumbo Jet | Foto: The Boeing Company

Hejtman Moravskoslezského kraje Evžen Tošenovský je přesvědčen, že nový podnik přinese blízkému letišti i regionu oživení: "Samozřejmě na tyto opravárenské kapacity budou časem pravděpodobně navazovat další kapacity konstrukční, výrobní. Já věřím, že tento rozvoj bude pokračovat. Pro letiště Mošnov určitě nesmírně významná investice i pro Českou republiku."

V první fázi má letecký opravárenský podnik vytvořit 40 pracovních míst a do dvou až tří let celkem 250. Uplatnění v něm najdou hlavně letečtí mechanici.

Markéta Kaclová, Ivana Šuláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme