Na pražskou burzu vstoupila společnost Tatry Mountain Resorts

Na pražskou burzu cenných papírů vstupuje nová emise. Jde o slovenskou společnost Tatry Mountain Resorts (TMR), která vlastní a provozuje lyžařská střediska a hotely v oblasti Nízkých a Vysokých Tater. Vznikla propojením firem Ski Jasná a Tatranské lanové dráhy. V současné době je největším poskytovatelem turistických služeb na Slovensku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražská burza - Burzovní palác

Pražská burza - Burzovní palác | Foto: Marián Vojtek

Tatry Mountain Resorts je společnost, která získala do pronájmu skiareál ve Špindlerově Mlýně. Bude ho provozovat společně se skupinou Snowhill.

Díky tomuto spojení věří spolumajitel firmy Igor Rattaj v úspěch na pražské burze. Společnost zároveň jedná v Polsku o pronájmu části polských Tater. Zatím ale neúspěšně.

Firma už obchoduje své akcie na burze v Bratislavě a přesně před sedmi dny vstoupila na varšavskou burzu, kde se jí začalo dařit.

Holdingovou společnost Tatry Mountain Resorts založila společnost J&T, která provozuje zimní střediska ve Vysokých a Nízkých Tatrách. Lyžařský areál ve Špindlerově Mlýně získaly firmy Snowhill a TMR do pronájmu na 20 let od ČSTV.

Její akcie začínaly na 178 zlotých a mírně rostly. Později lehce korigovaly, ale stále se držely nad upisovací cenou - kolem 180 zlotých. Což je v přepočtu 1125 korun.

Firma je zajímavá hlavně pro individuální investory. Pro investiční fondy je její byznys trochu nevyzpytatelný, protože závisí z velké části na počasí. Ale TMR nabízí zajímavý bonus, který může přilákat milovníky lyžování.

Každý akcionář, který vlastní určitý počet akcií, v Polsku je to asi 25 kusů a na Slovensku 130, se stane členem akcionářského klubu a má ve všech střediscích firmy zdarma permanentku na celý rok.

Pro ostatní investory, kteří neholdují lyžování, je důležitá dividenda a ta je zatím malá. Hlavně proto, že firma hodně investuje, snaží se skupovat další areály. Tržní kapitalizace společnosti je 292 miliony eur.

Jitka Hanžlová, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme