Na pultech ode dneška značené hovězí

Ode dneška musí být u hovězího masa v obchodech označen jeho původ. Povinností prodejce je uvést druh hovězího skotu, jeho stáří v měsících, registrační číslo zvířete, číslo jatek a číslo bourárny, evidenční číslo posledního chovu a datum porážky. Vyhláška ministerstva zemědělství nestanoví způsob označení masa. Resort ministra Jana Fencla počítá s tím, že balené maso bude mít údaje na štítku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Způsob zveřejnění informací u obchodníků, kteří prodávají maso nebalené, přiblížil Českému rozhlasu 1 - Radiožurnálu Hugo Roldán z tiskového oddělení ministerstva zemědělství. "Můžeme si označení předtstavit formou šítků zapíchnutých u táců s masem kde budou uvedeny povinné údaje, nebo číslo odkazující na větší tabuli v obchodě se všemi náležitostmi."

Prodejcům, který nedodrží povinnost předepsaným způsobem hovězí maso označit, hrozí pokuta až do výše tří miliónů korun.

Dana Jaklová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme