Na Slovensko míří investice za pět miliard

Na Slovensko přichází investice za v přepočtu pět miliard českých korun. V Trenčíně vybuduje tchajwanská firma Au Optronics továrnu na výrobu LCD obrazovek. Smlouvu se státem podepíše podle Slovenské televize už tuto středu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LCD monitor

LCD monitor | Foto: LG Electronics

Tchajwanská společnost údajně váhala mezi Českem, Polskem a Slovenskem. Naše východní sousedy si prý nakonec vybrala kvůli euru. S výstavbou haly začne příští rok a přímo v Trenčíně zaměstná nejméně 1300 lidí.

Zda-li stát poskytl firmě daňové úlevy nebo jiné výhody teď oznámí slovenské ministerstvo hospodářství. LCD obrazovky či jinou elektrotechniku vyrábí na Slovensku zejména společnosti Sony, Samsung a Panasonic.

Elektronický stejně jako automobilový průmysl je soustředěný pouze na západě země v údolí Váhu, kde je solidní infrastruktura.

Igor Maňour, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme