Na účty Union banky se vrátilo několik set miliónů

Na účty zkrachovalé Union banky se vrátilo několik set miliónů korun. Postupně se daří zajistit nesplacené úvěry, ať už od fyzických osob nebo od firem. Počítá se také s prodejem uměleckých předmětů, které má banka ve svém inventáři. Jak potvrdil mluvčí peněžního ústavu Robert Korselt, doposud se podařilo získat asi čtvrtinu nesplacených úvěrů od drobných dlužníků a 16 procent úvěrů od podniků a dalších institucí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Union banka

Union banka

Vymáhání se dařilo mimo jiné díky postupu správkyně konkurzní podstaty a soudu. "Do 30. listopadu bylo na základě svolení krajského soudu v Ostravě umožněno odpouštět sankční úroky, které ze zákona byly k těm úvěrům od prohlášení o konkurzu přičítány, takže řada lidí i firem této možností využili a splatili své úvěry do 30. listopadu."

V současné době se likviduje síť 91 poboček Union banky, o kterou zatím nikdo neprojevil zájem. Chystá se také dražba inventáře konkrétně uměleckých předmětů v majetku bankovního domu. Vymáhání pohledávek bude pokračovat i v příštím roce.

Markéta Kaclová, Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme