Na výplatu dávek v hmotné nouzi bylo vyčerpáno už 80 procent letošní sumy

Už 80 procent peněz určených na výplatu dávek v hmotné nouzi vyplatilo pro letošní rok ministerstvo práce a sociálních věcí. Ze sedmi a půl miliard korun vyčerpalo do konce července necelých šest miliard. Proti loňsku je to o 1,7 miliardy víc.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sociální dávky. Ilustrační foto.

Sociální dávky. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Důvodem je větší počet nezaměstnaných bez podpory a rodin v tísni. Víc se rozdělilo i postiženým, pěstounům či nezaměstnaným, méně peněz naopak putovalo do důchodů či rodičovských.

I kdyby ale ministerstvo před koncem roku vyčerpalo celou částku, lidé o dávky nepřijdou, ujistila mluvčí Ministerstva práce a sociálních věcí Štěpánka Filipová.

„Rozhodně nehrozí, že by nebylo v rozpočtu ministerstva práce a sociálních věcí dostatek peněz na dávky pomoci v hmotné nouzi. My už jsme udělali potřebná rozpočtová opatření, tak aby dostatek peněz na tyto dávky samozřejmě byl,“ řekla.

Alžběta Havlová, kko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme