Na Vysočině kupují lidé kvůli drahým vejcím raději čokoládová

Kvůli drahým vajíčkům některé rodiny mění velikonoční zvyky. Například barvená vejce letos nahrazují čokoládovými. V jihlavské čokoládovně se v těchto dnech proto střídá jeden zákazník za druhým.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obrovský zájem se letos strhl o čokoládová vajíčka. Některé hospodyňky totiž odmítají před Velikonocemi utrácet peníze za drahá vejce a dávají raději přednost sladkostem. Své o tom ví i prodavačka v jihlavské čokoládovně Stanislava Pohořelcová.

Obrovský zájem se letos strhl o čokoládová vajíčka. Některé hospodyňky totiž odmítají před Velikonocemi utrácet peníze za drahá vejce a dávají raději přednost sladkostem. Své o tom ví i prodavačka v jihlavské čokoládovně Stanislava Pohořelcová. | Foto: Lucie Maxová

Prázdné regály v jihlavské čokoládovně vypovídají o všem. Lidé letos berou sladkosti doslova útokem.

„Zboží mi přijede za chvíli a opět nebude nic,“ říká zdejší prodavačka Stanislava Pohořelcová, která prý z práce odchází úplně strhaná. Do čokoládovny totiž chodí v těchto dnech stovky lidí.

Zatímco v jihlavské čokoládovně je pořádně rušno, v obchodech u regálů s vejci letos zastavuje méně hospodyněk. Kvůli vysokým cenám totiž barvení vajíček neplánují.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Vysočině natáčela pro Víkendový Odpolední Radiožurnál Lucie Maxová

„Koupím čokoládové. Každý rok barvím, a letos to odnesu čokoládové. Z principu se mi nechce barvit takto drahá vejce,“ vysvětluje Mirka z Jihlavy.

Podobně se na to dívá i Míla. Na rozdíl od Mirky má ale štěstí v tom, že vajíčka si může levně koupit od sousedky. „Mám je od ní za dvě koruny, takže si můžu dovolit jich obarvit, kolik chci, ale myslím si, že pokud je to za pětikorunu, tak je to neúnosné,“ myslí si.

Velikonoční nákupy zvýšená DPH příliš neovlivnila, lidé kupují i drahá vejce

Číst článek

Přesto se ale i v dnešní době najdou hospodyňky, které na velikonoční tradice nedají dopustit a i přes vysokou cenu vajec je letos barvit budou. „Deset, patnáct vajíček když člověk obarví, tak mu to asi díru do peněženky neudělá. Já si myslím, že lidé utratí za jiné darebnosti více,“ tvrdí paní Ludmila.

Průměrná cena vajíček se v současné době pohybuje okolo čtyř korun za kus. Před Velikonocemi ale některé obchodní domy na Vysočině zlevnily a deset vajec tam nakoupíte i za 29 korun.

Lucie Maxová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme