Na Žatecko míří významný japonský investor

Ústecký kraj ve spolupráci s agenturou Czechinvest získal významného investora. Japonská společnost IPS Alpha dnes oficiálně potvrdila záměr vybudovat v Česku závod na výrobu LCD displejů, a to v průmyslové zóně Triangle u Žatce. Firma plánuje do stavby investovat přes 2 a půl miliardy korun a během několika let zaměstnat až dva tisíce lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

průmyslová zóna Triangle

průmyslová zóna Triangle | Foto: Ústecký kraj

Ústecký kraj odprodá japonské společnosti IPS Alpha zatím 23 ze 360 hektarů zóny. Společnost je strategickou aliancí tří renomovaných japonských firem - Hitachi, Panasonic a Toshiba. Ty by chtěly na Žatecku vyrábět LCD monitory k televizorům.

Po zahájení této výroby by podle ústeckého hejtmana Jiřího Šulce mohlo dojít k výstavbě dalších provozů. "V té maximální variantě potom ta průmyslová zóna, která by se zaobírala výrobou televizí a jejich subdodavateli, by mohla mít až 120 hektarů. My jim zatím pro ty další spoluinvestory a subdodavatele ty pozemky garantujeme. A tam by mohlo být zaměstnáno v trojsměnném provozu 10 až 12 tisíc lidí."

Podle Jiřího Šulce je v okolí průmyslové zóny Triangle, tedy na Lounsku, Mostecku a Chomutovsku, bez práce zatím 35 tisíc lidí. Kraj se ve smlouvě se společností IPS Alpha zavázal také k tomu, že pro jejich zaměstnance zaručí dopravu a potřebné rekvalifikace ve svých školských zařízeních.

Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme