Na železniční trase mezi Prahou a Ostravskem si naplno konkurují už tři společnosti

Nasednout v Praze na vlak a jet do Ostravy nebo Bohumína není ode dneška žádný problém. Na této trase totiž přibyly další tři spoje od společnosti Leo Express. Celkem jich soukromý dopravce provozuje na lince Praha - Bohumín osm. Není ale jediný.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlak Stadler Flirt nového dopravce Leo Express

Vlak Stadler Flirt nového dopravce Leo Express | Foto: Tomáš Medek

Železniční spoje mezi Prahou a Bohumínem provozují dvě společnosti, České dráhy a Leo Express. Bohumín ale leží pár kilometrů za Ostravou, kam delší dobu jezdí třetí dopravce, RegioJet. Takže na trase provozují vlaky celkem tři společnosti.

Někteří odborníci na dopravu tak mluví o předimenzování. Například ráno si může cestující vybírat každou hodinu ze tří spojů, takže nabídka je opravdu velká.

Soutěžení se ale může podle nich příznivě projevit v cenách jízdného nebo nabídce služeb.

Leo Express uvažuje o provozu i na dalších tratích. Vedle spojů z Prahy do Bohumína chce firma v budoucnu jezdit také mezi hlavním městem a Českými Budějovicemi. Už dříve vedení společnosti mluvilo propojení Prahy a Chebu.

Vlaky jednotlivých dopravců | Foto: Tomáš Medek, Filip Jandourek, Tomáš Adamec

Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme