Nabídku virtuálních operátorů na trhu rozšiřuje další telekomunikační společnost

Ceny za volání v Česku prudce klesají. Zatímco dosavadní operátoři se předhánějí zejména v nabídkách balíčků za neomezené volání, ohlásil vstup na trh další virtuální operátor. Do boje o zákazníky vstupuje telekomunikační společnost ha-vel internet. Rozšíří tak stávající nabídku mobilních a virtuálních operátorů na trhu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Telefonující dívka

Telefonující dívka | Foto: stock exchange

Společnost ha-vel internet, o jejímž vstupu na český trh informovaly Hospodářské noviny, plánuje do dvou měsíců uvést na trh předplacené karty v kombinaci s pevným voláním přes internetové připojení. Zákazníky chce pak lákat na nižší ceny než Bleskmobil.

Internetový publicista Daniel Dočekal každopádně lidem radí, aby změnu operátora zbytečně neuspěchali a ještě chvíli počkali. „Tak půl roku, rok. Protože ta takzvaná cenová revoluce, která se teď objevila, se podle mě za půl roku až rok objeví znova,“ míní.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do Česka míří další virtuální operátor. O tématu jsme mluvili s Luďkem Vokáčem, specialistou na moderní komunikační technologie ze serveru Mobil.cz.

Podobný názor zastává i Luděk Vokáč, specialista na moderní komunikační technologie ze serveru Mobil.cz.

„Virtuální operátoři mají cenově stále co nabídnout a budou mít i do budoucna. Je ale trošku nutné momentálně počkat, než se situace stabilizuje, než vykrystalizují konečné ceny v jednotlivých segmentech trhu,“ radí.

Připomíná, že virtuální operátoři mají tradičně větší úspěchy u levnějších tarifů. „Nabízí u nás zatím většinou přeplacené služby. A třeba volání z předplacených karet virtuálních operátorů je výraznější levnější než z předplacených karet klasických operátorů. Jediný virtuální operátor, který přinesl kompletní neomezené volání, je Air Telecom,“ vysvětluje.

Nabídka Air Telecom podle něj také dokazuje, že nelze očekávat výrazný pokles cen neomezených tarifů. „Je zhruba o 100 korun nižší než u klasických operátorů. Úplně finální ale nejsou ceny u nižších tarifů. Tam je potřeba počkat, až konkurence Telefóniky představí finální tarify, protože současné nabídky jsou vlastně jenom zlevněné stávající tarify a nereflektují úplnou situaci na trhu,“ konstatuje.

Místo na trhu s virtuálními operátory se snaží vybojovat i obchodní řetězec COOP, vydavatelství Mafra, kabelový operátor UPC nebo Česká pošta.

Katarína Brezovská, Martina Spěváčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme