Nad halou na MS v hokeji visí opět otazníky

Vyřešit problém kolem stavby nové hokejové haly v Praze pro světový šampionát v roce 2004 se dnes pokusí zástupci Ministerstva financí, investora a Svazu ledního hokeje. Sazka měla za stavební úvěr původně ručit pozemky, na kterých měla nová hala stát. To ale kvůli problémům s jejich koupí nebude možné.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

sportovní hala na Vysočanech - model

sportovní hala na Vysočanech - model

Investor stavby, společnost Sazka, se v úterý rozhodl zastavit stavební práce kvůli nesrovnalostem s pozemky. Jejich vlastník, firma Quonex Real, prý porušila podmínky smlouvy o budoucí kupní smlouvě. Zástupci Quonexu Real to ale odmítají a oznámili, že jsou připraveni Sazce parcely prodat. Situace je nejasná a mistrovství v Praze znovu ohroženo.

Jak navíc Radiožurnálu potvrdil šéf hokejového svazu Karel Gut, on sám se musel na schůzku na ministerstvo pozvat sám. Dozvěděl se o ní z televize. "Požádal jsem vládního zmocněnce, jestli bych se této schůzky mohl zúčastnit. Slíbil mi, že mne na tuto schůzku vezme."

Dnešní setkání by mělo situaci minimálně všem stranám objasnit. "Mistrovství světa u nás musí být v nové hale, a proto bych rád tu situaci panu ministru vysvětlil, protože tady nikdo z nás nechce, aby stát do toho vložil jedinou korunu. Jenom jde o to, aby byl umožněn úvěr, se kterým by mohli dodavatelé pokračovat. Zatím do toho vložili velké peníze stavební firma Skanska s dodavatelským úvěrem a také Sazka ze svých prostředků, ale někde je hranice takové velké investice."

Deník Právo dnes otiskl informaci, že Ministerstvo financí je ochotno poskytnout vládní záruky na výstavbu haly. Tiskový mluvčí úřadu Jaroslav Dědič to však popírá. "Pokud něco takového Právo píše, tak se jedná zřejmě o dezinterpretaci slov pana ministra, protože naše stanovisko zůstává stále stejné, protože této soukromé investici jsme už jednou jako stát pomohli a v tuto chvíli máme jiné výdajové priority."

Markéta Kaclová, Michal Fila, Štěpánka Čechová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme