Naděje pro akcionáře Harvardského průmyslového holdingu

Akcionáři Harvardského průmyslového holdingu mají naději, že po uvidí za svoje akcie peníze. Na náhradní valné hromadě totiž představenstvo společnosti navrhlo, aby akcionáře vyplatil nově založený takzvaný trust.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dolary

dolary | Foto: Jan Rosenauer

Podle návrhu představenstva by se jeho podílníky stali všichni akcionáři Harvardského průmyslového holdingu v poměru podle počtu vlastněných akcií.

Hodnota každého podílu odpovídajícího jedné akcii má být 6 a půl amerického dolaru, tedy přibližně 200 korun. S tímto výsledkem jsou spokojeni i drobní akcionáři, jak tvrdí šéf jejich Ochranného sdružení Karel Staněk. Veří totiž, že nově založený trust má z čeho vyplácet.

Podle Karla Staňka je ale pravděpodobné, že platnost včerejší valné hromady bude napadena. Vyplaceni májí být totiž akcionáři s výjimkou 15 zahraničních společností, u kterých má představenstvo důvodné podezření o jejich propojení s osobou dlužníka Viktora Koženého.

Milan Kopp, Helena Šulcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme