Nakupování přes internet je stále oblíbenější. Zvláště před Vánoci

Češi si oblíbili nakupování přes internet. Dle některých údajů si až 81 procent českých uživatelů někdy nakoupilo přes internet zboží nebo služby. V předvánočním čase tak internetovým prodejcům rostou tržby a spediční společnosti neví, kam s množstvím balíků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klávesnice. Ilustrační foto.

Klávesnice. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

I Česká pošta chystá v předvánočním období nabrat brigádníky, aby jí pomohly zvládnout nápor vánočních dárků, které procházejí přepážkami jejích poboček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výkonný ředitel Asociace pro elektronickou komerci Jan Vetyška ve Světě o desáté.

Letošní obrat českých internetových obchodů před Vánoci by se podle výkonného ředitele Asociace pro elektronickou komerci Jana Vetyšky mohl dostat až k jedenácti miliardám korun. „Což je o dvě miliardy více než loňské Vánoce,“ upřesnil.

Podle Vetyšky přitáhla na internet české zákazníky hlavně krize. „Kvůli hledání levnějších výrobků. Podléhají také pohodlí. Všechno zboží mají na jednom místě, navíc mají možnost výrobky porovnat, přečíst si diskuze,“ doplnil Vetyška.

Na internetu Češi stále nejvíce nakupují elektroniku a výpočetní techniku. „Hodně se ale také nakupují knihy, parfémy. Internet se ale také používá pro nákup vstupenek na různé kulturní akce. V období Vánoc rostou i různé dárky, hračky, ale i oblečení,“ vyjmenoval Jan Vetyška.

Internetové obchody před Vánoci obvykle posilují. „Mají zvětšené sklady, více zaměstnanců, pracují o víkendech. Takže na nápor připraveni jsou. Zákazníkům doporučujeme objednávat čím dříve, tím lépe, aby se vyhnuli jakýmkoli problémům,“ připomněl Vetyška s tím, že zároveň doporučuje, aby lidé nakupovali v ověřených internetových obchodech.

Alice Kottová, Rádio Česko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme