Návrat k normálu na amerických trzích se dá očekávat brzy, míní analytik

Po dvoudenní odmlce se včera investoři dočkali znovuotevření newyorské burzy, která byla zavřená kvůli superbouři Sandy. Analytici očekávali, že objem obchodů na Wall Street po dvoudenní přestávce naroste, ukázalo se ale, že tomu bylo naopak. Trhy zahájily v kladných hodnotách, které se ale pak propadly. Burza ale v závěru denní ztráty umazala a zavřela beze změny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na příchod hurikánu Sandy se připravila i newyorská Wall Street. Zavřela burzu cenných papírů (NYSE).

Na příchod hurikánu Sandy se připravila i newyorská Wall Street. Zavřela burzu cenných papírů (NYSE). | Zdroj: ČTK

Situaci, kdy by kvůli počasí burza 48 hodin neotevřela, zažil Wall Street naposledy v roce 1888. Zvon ohlašující začátek obchodování rozezněl starosta New Yorku Michael Bloomberg, který o otevření trhu okamžitě informoval investory skrz svůj profil na sociální síti Twitter.

Ani tím ale jejich zájem nepřilákal a americké akcie neudržely počáteční růst. K výrazným propadům ale nedošlo.

Přehrát

00:00 / 00:00

O obchodování na newyorské burze po dvoudenním výpadku jsme na Rádiu Česko mluvili s Martinem Kopáčkem, analytikem společnosti Silverum

„Včerejší obchodování volatilní nebylo, samozřejmě část burzových obchodníků ještě očekává, jestli se ještě dodatečně nějaké technické problémy neprojeví,“ řekl na Rádiu Česko analytik společnosti Silverum Martin Kopáček.

Pokud se neobjeví něco neočekávaného, dá se podle něj návrat k normálu na amerických trzích očekávat poměrně brzy. „Lze očekávat, že se bouře Sandy projeví po čase třeba v sektoru pojišťoven. Kdy budou muset vyplácet velké náhrady,“ uvedl.

Na bouři by podle analytika mohly vydělat spíš firmy, které se budou podílet na obnově. „Své ale teď sehrává i výsledková sezona. Vliv hurikánu bych momentálně nepřeceňoval,“ dodal.

Tomáš Pavlíček, Barbora Kreuzerová, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme