Návrh ČSSD na zavedení progresivní daně vláda zamítla

Vláda podle očekávaní zamítla návrh opoziční ČSSD na zavedení progresivní daně. Podle premiéra Petra Nečase je to v rozporu s programovým prohlášením vlády. Návrh i přes zamítavé stanovisko kabinetu teď posoudí sněmovna.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

cedule na budově Úřad vlády

cedule na budově Úřad vlády | Foto: Marián Vojtek

Sociální demokraté požadují, aby lidé s příjmy nad sto tisíc korun měsíčně platili třiceti procentní daň z příjmu. Pro ostatní by zůstala zachovaná 15 procentní daň.

Sociálnědemokratický návrh i přes zamítavé stanovisko vlády posoudí poslanci. Šéf sociálních demokratů Bohuslav Sobotka věří, že se ČSSD podaří návrh v parlamentu prosadit.

„Platí, že my do budoucna neustaneme a budeme se snažit získat podporu pro zvýšení daňové progrese jak v Poslanecké sněmovně, tak v Senátu. Čili negativní stanovisko vlády nás nemůže v žádném případě odradit,“ uvedl.

„My nechceme, aby veškeré náklady reforem v této zemi platily pouze nízko a středně příjmové skupiny, ale na nákladech by se měly solidárně podílet i nejvyšší příjmové kategorie,“ dodal Sobotka.

Vláda také zamítla návrh KSČM na zavedení beztrestnosti pro lidi, kteří oznámí korupci.

Martina Spěváčková, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme