Návrh zákona o nájemném je v parlamentu

Dlouho očekávaný návrh zákona o nájemném je v parlamentu. Poslanci ho mají v prvním čtení projednat na této schůzi. Sněmovnu čeká ostrý střet - sociální demokraté prosadili svou předlohu ve vládě přes odpor lidovců a unionistů. Ministerstvo financí počítá s růstem nájmů nejvýše o 10 procent ročně, zatímco ministerstvo pro místní rozvoj řízené unionistou Pavlem Němcem prosazovalo rychlejší růst.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

obytný dům

obytný dům | Foto: Jan Rosenauer st.

Sociální demokraté chtějí najít podporu pro svůj návrh u komunistů. Radiožurnálu to potvrdil poslanec Stanislav Křeček. "Komunističtí poslanci mají významné slovo v parlamentu a nevidím žádný důvod, proč by se vládní strana nemohla pro podporu vládního návrhu zákona obrátit k celému spektru poslanců, a tedy i poslanců komunistické strany."

Spojení sociálních demokratů s komunisty při vyjednávání o nájemném by se ale nelíbilo jejich vládním koaličním partnerům. Tady je názor předsedy poslaneckého klubu Unie svobody Karla Kühnla. "Pokud by došlo k hlasování v prvním čtení za pomoci poslanců opozice například KSČM, nebylo by to zcela v souladu s koaliční smlouvou a my bychom v takovém případě trvali na důkladném koaličním jednání, tak aby ve druhém čtení ten zákon doznal velmi zásadních změn."

Markéta Kaclová, Pavla Dluhoschová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme