Název Pomazánkové máslo končí

Z českých pultů musí do příštího léta zmizet název Pomazánkové máslo. Evropská komise totiž odmítla Česku na oblíbenou pochoutku udělit výjimku. Unie do skupiny másel zařazuje jen takové produkty, u kterých podíl tuku dosahuje stanovený podíl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

snídaně

snídaně | Foto: aerobics.cz

Pomazánkové máslo, vyráběné unikátní tuzemskou technologií zmáselňování smetany, má ale podíl tuku nižší. Obchodníci tak musí chystat nové obaly. Jak se však bude výrobek jmenovat, stále není jasné. Ve hře jsou například varianty "pomazánkové" nebo "mléčná pomazánka".

Silvie Burjanková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme