Neberte nám šanci, žádali odboráři pod okny Škodovky

V mladoboleslavské škodovce nehrozí další propouštění, pokud letošní propad v prodeji vozů nebude pokračovat. Uvedl to předseda jejího představenstva Vratislav Kulhánek v reakci na dnešní protesty odborářů ze Škody Auto, kteří přišli vyjádřit pochybnosti o chystaných změnách ve firmě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Octavia

Škoda Octavia | Foto: Škoda Auto

Neberte nám šanci, je ústřední motto protestní akce odborářů. Pod okna vedení firmy, kde od deseti hodin probíhalo zasedání dozorčí rady firmy, přišly v poledne demonstrovat tři stovky lidí. Bojí se, že i po ohlášeném propuštění dvou tisíc zahraničních dělníků přijdou na řadu další kmenoví zaměstnanci. "Požadujeme, aby v nejbližší době byly zprůhledněny všechny otázky související s perspektivou naší firmy," řekl mluvčí odborářů Jaromír Cvrček. Podle místopředsedy odborové organizace Luboše Chadalíka navíc firma se svými lidmi špatně komunikuje.

Podle Vratislava Kulhánka není pro obavy lidí ve Škodě Auto ze ztráty práce důvod. Vedení firmy je přesvědčeno, že i přes problémy s odbytem vozů bude letošní hospodářský výsledek podniku dobrý. Podobné protestní akce však mohou firmu ohrozit. "Takové akce poškozují jméno Škodovky a pokud zákazníci na základě toho omezí nákup našich vozů, pak samozřejmě bude problém," řekl Kulhánek. O schůzce s demonstrujícími nicméně zatím neuvažuje.

Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme