Nejistá budoucnost zásilkové firmy Quelle

Německá vláda dnes bude rozhodovat o případné půjčce pro zásilkovou firmu Quelle. Dnešek tak bude zřejmě rozhodujícím dnem pro případnou záchranu firmy. Spolková vláda se vyjádří k poskytnutí úvěru, který je nezbytný pro přežití společnosti. Berlín se k tomu zatím staví skepticky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německá zásilková firma Quelle

Německá zásilková firma Quelle | Zdroj: ČTK

O záchranu Quelle bojuje hlavně spolková země Bavorsko, kde má zásilkový obchod svou centrálu. Zemský premiér Horst Seehofer už firmě přislíbil půjčku ve výši 21 miliónů eur a teď žádá stejný krok i od spolkové kancléřky Angely Merkelové.

Německý kabinet má ale vážné pochybnosti o tom, že má Quelle ve své současné podobě naději na přežití. Firma je už tři týdny prakticky bez prostředků, když všechny peníze na účtech musela převést mateřskému koncernu Arcandor. Quelle se tak musí spoléhat na velkorysost svých dodavatelů a ,ta nebude trvat věčně', uvedl šéf společnosti Konrad Hilbers.

Přečtěte si také:
Německá zásilková firma Quelle bojuje o přežití
Německému Arcandoru hrozí bankrot, v sázce je 50.000 pracovních míst
Volkswagen nečekaně přerušil rozhovory s Porsche o fúzi
Index podnikatelské důvěry v Německu klesá

Jiří Hošek, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme