Nejlepším městem pro podnikání jsou letos Klatovy

Nejlepší podmínky pro podnikání jsou letos v Klatovech. Vyplývá to z projektu "Město pro byznys", který na základě padesáti kritérií hodnotil 205 obcí České republiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klatovy centrum

Klatovy centrum | Foto: Agentura CzechTourism

Na druhé příčce se umístil vítěz loňského ročníku Humpolec. Třetí je Jeseník. O pořadí rozhoduje podnikatelské prostředí, kvalita lokality, bezpečnost, nebo například přístup veřejné správy.

Místostarosta Klatov Jan Vrána předpokládá, že vítězství městu zajistila kompletní rekonstrukce vodohospodářské infrastruktury. Kromě toho Klatovy také výrazně investovaly do průmyslové zóny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Proč se Klatovy staly ,Městem pro byznys' vysvětloval ve Stalo se dnes jejich starosta Rudolf Salvetr.

"Oslovili jsme nejdříve místní podnikatele a k našemu překvapení si celých 17 hektarů rozebrali. Mnozí z nich už tam budují a staví," uvedl Vrána.

Hodnocení Klatov velmi potěšilo i starostu města Rudolfa Salvetra: "Beru to jako ocenění nejenom práce radnice ale i místních podnikatelských subjektů. Z pohledu města vidím jako přínos otevření průmyslové zóny, kde firmy začínají vyvíjet svoji činnost."

Jitka Hanžlová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme