Nejlepším ministrem financí v EU je Švéd Borg, Kalousek je osmý

Švéd Anders Borg je nejlepším ministrem financí v Evropské unii. Zvítězil v každoroční anketě listu Financial Times. Šéf české státní pokladny Miroslav Kalousek skončil osmý z 19 hodnocených ministrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr financí Miroslav Kalousek vystoupil na konferenci NERVu k problematice dluhové krize a dopadům na Českou republiku.

Ministr financí Miroslav Kalousek vystoupil na konferenci NERVu k problematice dluhové krize a dopadům na Českou republiku. | Zdroj: ČTK

Žádné velké pochvaly se ale český ministr od Financial Times nedočkal. Deník připomíná, že růst české ekonomiky výrazně zpomalí. Ministerstvo financí přitom v návrhu státního rozpočtu na příští rok počítá s příliš optimistickými čísly.

Lépe než Kalousek dopadl slovenský ministr financí Ivan Mikloš, který je šestý. Vítězný Švéd Anders Boeg sklidil pochvalu hlavně za skvělé výkony švédské ekonomiky. Celkově ale podle deníku letos evropští ministři financí propadli. Nedokázali totiž zastavit šířící se dluhovou krizi v eurozóně.

V září dostal Miroslav Kalousek ve Washingtonu prestižní ocenění časopisu Emerging Markets pro nejlepší ministry financí rozvíjejících se ekonomik. Cena putovala do Prahy už podruhé. Poprvé byl Miroslav Kalousek oceněn v roce 2008.

Igor Maňour, Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme