Nejméně dlouhodobě nezaměstnaných je v Praze, a to ze všech regionů EU

Dlouhodobá nezaměstnanost je v Praze nejnižší ze všech regionů evropské osmadvacítky. Konkrétně je to 0,8 procenta. Výsledky přinesl Český statistický úřad.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český statistický úřad (ilustrační foto)

Český statistický úřad (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„Míra dlouhodobé nezaměstnanosti v České republice se v roce 2014 pohybovala od 0,9 procenta až po 5 procent v Karlovarském kraji,“ uvedla předsedkyně ČSÚ Iva Ritschelová.

„Při porovnání výsledků za celkem 265 územních celků v rámci Evropské unie jsou vidět poměrně značné rozdíly, ale také mimořádné postavení Prahy. Ta má spolu s Horním Bavorskem a Západním Rakouskem vůbec nejnižší míru tohoto ukazatele.“

Dlouhodobě bez práce jsou většinou ženy. V minulém roce to bylo 75 tisíc žen proti 66 tisícům mužů. V minulém roce se ale počet dlouhodobě nezaměstnaných žen meziročně snížil víc než v případě mužů.

Za dlouhodobě nezaměstnaného je považovaný člověk starší 15 let, který je bez práce více než jeden rok, aktivně hledá zaměstnání a je schopný nastoupit nejpozději do 14 dnů.

Nezaměstnanost | Foto: Český rozhlas

Nezaměstnanost v eurozóně i EU v září klesla na několikaletá minima | Foto: ČTK

Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme