Největší česká cestovní kancelář Exim Tours končí spolupráci s ČSA

České aerolinie přišly o kontrakt s největší českou cestovní kanceláří Exim Tours. Od podzimu budou její klienti létat na dovolenou letadly společnosti Travel Service. Hodnota kontraktu na další tři roky je 5,6 miliardy korun. ČSA údajně odmítly přistoupit na podnákladové ceny, které Exim Tours požadoval. To ale cestovní kancelář odmítá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo ČSA. Ilustrační foto.

Letadlo ČSA. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

„V žádném případě se nejednalo o dumpingové ceny. Nevěřím tomu, že by Travel Service šel do dumpingové ceny na tři roky. Na dumpingovou cenu lze jít jednorázově nebo na měsíc, ale ne na tři roky,“ odmítá tvrzení ČSA ředitel cestovní kanceláře Exim Tours Ferid Nasr.

Podle Tomia Okamury z Asociace českých cestovních kanceláří a agentur budou mít aerolinky Travel Service na trhu charterové letecké dopravy devadesátiprocentní podíl.

„Smlouva ohledně charterové dopravy mezi Exim Tours a Travel Servisem znamená prakticky vytvoření monopolního postavení letecké společnosti Travel Service na trhu charterové letecké dopravy v České republice. Toto monopolní postavení na trhu by teoreticky mohlo přinést mírné zvýšení cen,“ říká Okamura.

Tomáš Medek, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme