Největší česká zbrojovka bude propouštět

Z Aera Vodochody odejde do května zhruba 400 lidí. Zbrojovka propouští, protože nemá dost zakázek, zejména na vojenské letouny L-159. V podniku tak zůstane 1600 zaměstnanců. Podle vedení firmy s tím nesouvisí odchod amerického Boeingu. Další hromadné propouštění prý Aero nepředpokládá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aero L-159 Alca

Aero L-159 Alca | Foto: Jan Kouba

Výpovědní lhůty běží stovkám zaměstnanců od začátku února a propuštění zasáhne všechny kategorie zaměstnanců. O sociálních dopadech jednal s vedením firmy středočeský hejtman Petr Bendl. Nabídl manažerům pomoc při snaze získat peníze ze strukturálních fondů Evropské unie. Kraj jedná i s některými bankami, které mají zájem spolupracovat při transferu peněz do Česka.

Za vážnou považuje situaci starosta Odoleny Vody Jiří Nedoma. Připomíná, že v podniku jsou zaměstnány někdy i celé rodiny. Stěžejním výrobkem Aera je letoun L-159, firma však kromě zakázky pro armádu zatím nenašla odběratele.

Jana Zemanová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme