Největší polská města budou na oslavách konce roku šetřit

Poláci utratí za silvestrovské oslavy v přepočtu 40 miliard korun. Nejvíce za potraviny a alkohol. Radnice největších polských měst se ale letos rozhodly šetřit. Občanům tak nabídnou spíše skromný program.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Polsko. Varšava

Polsko. Varšava | Foto: stock exchange

Až 60 procent Poláků bude letošní Silvestr trávit doma. Vyplývá to z aktuálního průzkumu veřejného mínění. V průměru utratí každý Polák za novoroční oslavy v přepočtu 1200 korun - o něco méně než vloni.

Šetřit budou ale i největší polská města, která letos ruší okázalé silvestrovské show. Skromnější scénář čeká obyvatele Krakova, Lodže a také Varšavy. Vedení polské metropole tvrdí, že v době krize je důležitější spíše chléb než hry.

Řada měst ruší estrádní program úplně, někde bude jen ohňostroj. Například Krakov vydal minulý rok na oslavy konce roku v přepočtu 12 milionů korun. Letos město plánuje pouze symbolické setkání občanů bez koncertu hvězd, a náklady tak nepřesáhnou milion korun.

Petr Vavrouška, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme