Některá železniční nádraží čeká rekonstrukce

Budovy některých vlakových nádraží v Česku dostanou novou tvář. Projekt pro revitalizaci objektů Českých drah nazvaný "Živé nádraží" počítá s rekonstrukcí více než 60 stanic. Zhotovitelem bude italská firma, která modernizovala přes desítky stanic v Itálii nebo také budovu nádraží v Mnichově.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlavní nádraží v Praze

Hlavní nádraží v Praze | Foto: Jan Rosenauer

V první etapě, která začne v polovině příštího roku, projde opravami hlavní železniční stanice v Praze, Karlových Varech a Mariánských lázních. Jak říká zástupce zhotovitelské firmy Jan Matoušek, předpokládaná investice je 800 milionů korun: "Můžeme obecně říci že mimo významné zlepšení prostředí a služeb pro cestující a pracovníky drah, budou nádraží využita i k umístění služeb a obchodních prostor."

"Očekáváme, že přestavba bude dokončena do 18 měsíců od zahájení. A jakkoli se tato doba zdá být dlouhá, je třeba si uvědomit, že revitalizace se bude odehrávat za plného provozu železničních stanic, kdy je samozřejmě nemyslitelné omezit služby pro cestující veřejnost," poznamenal Matoušek.

Dana Rampáčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme