Některé obchodní řetězce podle ČOI porušují zákon

Česká obchodní inspekce v posledních třech měsících zaměřila na obchodní řetězce. Zjistila, že jejich největším problémem je porušování zákona o ochraně spotřebitele a prodej zboží, které nesplnilo podmínky pro uvedení na trh. ČOI zákazníky upozorňuje, mají právo na informace o výrobcích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nákupní vozíky

Nákupní vozíky | Foto: Jan Rosenauer

Někteří prodejci také spotřebitele nedostatečně informují o vlastnostech prodávaného zboží, výrobky nevybavují návody v českém jazyce a nedodržují povinnosti informovat o ceně výrobku v souladu s cenovými předpisy. "Nesprávně účtují nebo účtují jinou cenu, než se kterou byl spotřebitel seznámen," upřesnila pro Český rozhlas 1 - Radiožurnál mluvčí České obchodní inspekce Miloslava Fléglová.

Kontroloři ČOI také často zjišťují to, že obchodníci na požádání zákazníka nepředvádějí výrobek a nevydávají řádně vyplněný záruční list. A co radí mluvčí Fléglová? "Spotřebitelé by měli požadovat informace, výrobky prohlížet a kontrolovat účty a nejsou-li spokojeni, pak nenakupovat, protože za svoje peníze mají právo požadovat odpovídající výrobky."

Veronika Malá, Marián Vojtek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme