Některé spolkové země se odmítají přímo podílet na vládním balíčku na podporu bank

Schvalování bezmála pětisetmiliardového balíčku na podporu německých bank asi nebude tak hladké, jak se spolková vláda domnívala. Bavorsko a další spolkové země se totiž na záchranném plánu nehodlají finančně podílet. Kdo, co konkrétně zaplatí tak zůstává otevřené.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mnichov

Mnichov | Foto: Jiří Hošek

Šestnáct spolkových zemí by se na záchranném balíčku mělo podílet z 35 procent. Tvrdí to alespoň generální tajemník CDU Ronald Pofalla.

Hlavně bohaté Bavorsko ale takový scénář odmítá. Designovaný bavorský premiér a nastávající šéf CSU Horst Seehofer prohlásil, že záchranný plán je záležitostí, která se musí primárně řešit na spolkové úrovni. Taky Hamburk se k navrhovanému rozdělení zátěže staví skepticky.

Obchodování na frankfurtské burze se ale včera tyto nejasnosti nedotkly. DAX posílil o plných 11,4 procenta, což bylo největší denní plus vyjádřené v procentech ve dvacetileté historii tohoto burzovního indexu.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme