Někteří lidé mají potíže při placení objednaných státních dluhopisů

Někteří lidé se setkali s problémy při placení státních dluhopisů. Nestihli tak termín pěti dní, ve kterých měli objednané dluhopisy zaplatit. Stalo se to například klientům, kteří platili více částkami. Distribuující banky totiž vyžadují platbu jedním převodem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministerstvo financí. Ilustrační foto.

Ministerstvo financí. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Ministerstvo financí v těch případech, kdy došlo k technickým problémům, prodlouží lhůtu na zaplacení. Radiožurnálu to potvrdil Jakub Haas z tiskového odboru ministerstva.

„Ministerstvo financí nechce přenést vzniklé chyby na občany, kteří zaplatili v řádném termínu, proto by se občané v případě problému měli obrátit na svého bankovního poradce, který s nimi vyřizoval žádost o úpis. Tam by měla být sjednána náprava,“ uvedl Haas.

Dluhopisy je nutné uhradit nejpozději do pátku 14. října. Podle ministerstva financí lidé k dnešní 10. hodině zaplatili už 91,4 procenta z celkového objemu objednávek ve výši 21,2 miliardy korun.

Původně ministerstvo plánovalo prodávat spořící dluhopisy pro občany do 1. listopadu, ale kvůli velkému zájmu investorů nakonec přijímalo objednávky prostřednictvím vybraných bank jen od pondělí 3. října do pátku 7. října. Další emisi za zhruba 40 miliard korun vydá stát příští rok.

Jitka Hanžlová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme