Neleží vám doma anonymní vkladní knížka? Na výběr peněz z ní máte už jen dva dny

Majitelé takzvaných anonymních vkladních knížek mají už jen dva dny, aby si z nich vyzvedli své peníze. 1. ledna 2017 totiž nevyzvednuté peníze propadnou bance. Ta je použije na dobročinné účely.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vkladní knížka

Vkladní knížka | Foto: Fotobanka Profimedia

Platnost anonymních vkladních knížek vypršela už v roce 2002 kvůli riziku praní špinavých peněz. „Bylo obtížné sledovat pohyb a původ těch peněz, které přes vkladní knížku mohou jít,“ vysvětlil analytik Petr Hlinomaz.

Česká spořitelna ale prodloužila lhůtu do konce letošního roku. Na výběr tak majitelé mají poslední dva pracovní dny. Po Novém roce propadnou bance.

Máte doma anonymní vkladní knížku od České spořitelny? Vyberte ji do konce roku

Číst článek

Doteď si majitelé nevyzvedli ještě téměř 1,9 miliardy korun, řekla Pavla Kozáková z České spořitelny. „Klienti stačí, když přinesou vkladní knížku fyzicky do jakékoliv pobočky České spořitelny. Je potřeba, aby měli občanský průkaz a pokud mají knížku na heslo, tak musí to heslo znát,“ dodala.

Za výplatu peněz zaplatí klienti sto korun. Pokud ale výběr nestihnou, své peníze už neuvidí. Banka je totiž převede do nadace Depozitum Bonum, která podporuje vzdělávání.

Vkladní knížky na jméno / doručitele | Foto: Česká spořitelna a.s.

Zuzana Švejdová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme