Nemáte tu co dělat, opřel se francouzský ministr do ocelářského giganta ArcelorMittal

ArcelorMittal není ve Francii vítán. Ostrá slova pronesl na adresu ocelářského gigantu francouzský ministr pro průmyslovou obnovu Arnaud Montebourg s tím, že společnost neplní sliby, které dala francouzské vládě. Vláda požaduje, aby se ArcelorMittal částečně postaral o zaměstnance, kteří přijdou o práci v důsledku uzavření dvou pecí ve Florange v Lotrinsku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzský ministr Arnaud Montebourg s novináři.

Francouzský ministr Arnaud Montebourg s novináři. | Zdroj: Reuters

Nerespektujete Francii, nemáte tu co dělat. Neobvykle silná slova pronesená na adresu ocelářské společnosti svědčí o tom, jak je francouzská vláda znepokojena chystaným propouštěním.

Montebourg dokonce naznačil, že stát by přechodně převzal kontrolu nad ocelářským podnikem na východě země, dokud se nenajde kupec.

AccelorMittal se chystá v důsledku krize propustit tisíce zaměstnanců a uzavřít závod ve Florange. Šéf společnosti Lakšmí Mittal, který se zítra sejde v Elysejském paláci s francouzským prezidentem Francoisem Hollandem, je údajně šokován výrokem, který zazněl na adresu společnosti zaměstnávající ve Francii více než dvacet tisíc lidí.

Jan Šmíd, Vojtěch Kouřímský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme