Němci ve vedoucích pozicích vidí budoucnost své země optimisticky

Evropská měnová unie je úspěšnou kapitolou evropské integrace. Je o tom přesvědčeno 90 procent Němců na vedoucích pozicích, a to i navzdory současné eurokrizi. Vyplývá to z průzkumu renomovaného Institutu pro demoskopiii v Allensbachu. Němci obecně vidí budoucnost optimisticky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Euro

Euro | Foto: Fotobanka stock.xchng

„Německá elita euru věří a je přesvědčená, že tato měna bude fungovat dál,“ říká Renate Köcherová.

Z průzkumu, ve kterém Institut pro demoskopii oslovil na 500 předních politiků, představitelů jednotlivých spolkových vlád a šéfy německých firem vyplynulo, že naprostá většina si myslí, že euro bude fungovat i za deset let.

Otázkou pouze je, zda se počet zemí používajících jednotnou evropskou měnu rozroste nebo naopak některé země eurozónu opustí. Na čem se ale shodne 88 procent dotázaných je to, že za deset let Německo část kompetencí přenechá Bruselu.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme